Известие

Collapse
No announcement yet.

Температурен датчик на таблото?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Температурен датчик на таблото?

Колеги, някой може ли да ме посъветва как да реша проблема с температурният датчик на таблото. При диагностика, PC-то им показва 82 градуса, а на таблото 55. Четох в една тема че има 2 темп. датчика, като таблото взима от този на термостата, незнам при мен така ли е? Благодаря
    2,4JTD SW `00

Щом на компа показва една температура,а индикатора сочи друго,значи се е разкалибрирал индикатора или е с лоша връзка.Датчиците ти трябва да са наред понеже компа взима имформация от тях.При теб трябва да е един отстрани на термостата.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от zoky Покажи съобщение
      Колеги, някой може ли да ме посъветва как да реша проблема с температурният датчик на таблото. При диагностика, PC-то им показва 82 градуса, а на таблото 55. Четох в една тема че има 2 темп. датчика, като таблото взима от този на термостата, незнам при мен така ли е? Благодаря
      Твоята е мисля с три датчика трябва да разбереш кой не отчита тачно дали тозиза двигателя този за таблото или самия уред на таблото.
      Но нека за бройката на датчиците се изкаже Търтея той ги знае на кой модел колко са.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

И моя беше така. Смених го и сега е добре. 12 лв. струва на EPS. Аз даже и двата смених, че и с другия имаше грижи.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз днес си купих датчик и мисля тези дни да го сменям, не че нещо стария ми прави номера, но ей така да съм сигурен. На моята има само един датчик(с 3 извода) и е на термостата , друг незнам да има. Колата е от подписа . Ако някой е по запознат наистина да пише при кои модели с колко датчика са
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

абе да сменя датчиците
            надали 10-30 лв са проблем
            иначе трева да е с един
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              И моя беше така. Смених го и сега е добре. 12 лв. струва на EPS. Аз даже и двата смених, че и с другия имаше грижи.
              Този от 12 лева е датчика на термостата? Другият къде е?
              2,4JTD SW `00

Comment

Ако имаш такъв,в което се съмнявам,трябва да е на блока,зад термостата.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Ако имаш такъв,в което се съмнявам,трябва да е на блока,зад термостата.
                  Mммдааа

Comment

Значи да сменя аналогичното на това от снимката?
                    Attached Files
                    2,4JTD SW `00

Comment

Първоначално публикувано от zoky Покажи съобщение
                      Значи да сменя аналогичното на това от снимката?
                      Toчно.

Comment

A някой може ли да ми каже, защо след като си смених термостата, на таблото ми показжа че вдигам постепенно температура до 93-95С и след това бързо ми смъква на 89С. Интересно става още повече, че не се включва (или аз поне не чувам) перка?!?!!
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                          A някой може ли да ми каже, защо след като си смених термостата, на таблото ми показжа че вдигам постепенно температура до 93-95С и след това бързо ми смъква на 89С. Интересно става още повече, че не се включва (или аз поне не чувам) перка?!?!!
                          Това че не чуваш, не означава че не включва. Няма как да изстине от самосебе си ако вентилатора не работи. Ако искаш да провериш дали наистина е така, остави я да работи на място докато подмине 90'С и погледни дали пуска перката.
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Интересното е че вероятно на колегата уреда му е разграфен през 1 градус, щом показва толкова прецизно
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Значи от написаното тука разбирам, че уреда на таблото взима информация от датчика, който е на термостата, а самото ПЦ на колата от друго място???? Ако пък и ПЦ на колата взима инфо от същият датчик, следователно датчика е наред, а уреда на таблото или връзката му с ПЦ на колата (ако има такава) не е наред...
                              2,4JTD SW `00

Comment

Working...
                              X